Glas Javnosti

VAŽAN TRAG PRONAĐEN NA MESTU ZLOČINA: Policija "pročešljala" prolaz u kojem je ubijen Luka Perenčević i otkrila nešto što bi moglo da je odvede do ubice

Hronika
Autor: Glas javnosti

Telo Luke Perenčevića (28) odneto je u 14 časova sa mesta zločina na Banjici na obdukciju, a policija i forenzičari nastavili su da češljaju prolaz ispred teretane u kojoj je mladić ubijen.

Perenčevića je oko 11.30 sati ubio napadač maskiran u dostavljača hrane sa torbom na leđima i crnom kacigom na glavi, koji je do Banjice, kako se sumnja, došao na skuteru.
- On je ušao u improvizovanu teretanu i ispalio šest hitaca u Perenčevića koji je sedeo na klupi. Trojica drugova pokušala su da mu pomognu i izneli su ga ispred teretane, ali on je već preminuo - rekao je izvor i nastavio:


- Forenzičari su satima pregledali mesto zločina, a kada je telo odneto, moglo se videti da uzimaju dokaze, pakuju ih u kese i zapisuju šta se u njima nalazi.
U jednoj od kesa nalazila se dlaka koja je pronađena u blizini tela i koja će biti poslata na analizu kako bi se utvrdilo da li je eventualno pripadala ubijenom Perenčeviću, napadaču ili nekome ko nema nikakve veze sa zločinom - ispričao je izvor, piše "Kurir".

Ubijeni Luka Perenčević od ranije je bio poznat policiji, a njegovo ime prvi put je pomenuto posle ubistva Filipa Lepojevića sa kojim je navodno bio prijatelj. Nakon što su braća sa Banjice, Petar, Radovan i Uroš Rakočević uhapšeni pre dve godine zbog sumnje da su ubili Lepojevića, njihov otac je naveo da su sinovi nekoliko dana pre ubistva napadnuti od strane Perenčevića.
Prilikom iznošenja odbrane pred Višim sudom, Petar Rakočević je rekao da je na dan ubistva video Perenčevića na mostiću i sa braćom počeo da beži, pa naleteo na Lepojevića. On je negirao da je pucao u Filipa, već da je pištolj sam opalio tokom tuče.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR