Glas Javnosti

VATRA IZAŠLA IZ ODŽAKA I ZAPALILA OBA SPRATA! Prota Serafim o požaru u manastiru Svete Trojice (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Oko dvadesetak iskušenika se nalazilo u manastiru Svete Trojice u Belim vodama kod LJubovije u trenutku sinoćnjeg požara, ali niko nije povređen, rekao je protosinđel Serafim Petković.

Pretpostavljamo da je pukao odžak i da je iz odžaka izašla vatra i zahvatila krovnu konstrukciju koja je čitava od čamovine i zapalila je oba ova sprata koja su bila od drveta. Vatra je stigla do prizemlja i tu se zastavila jer je tu jedino bila ploča - izjavio je prota Serafim.

Vatra je, prema njegovim rečima, izbila negde pred večernju službu, nakon čega je, kako kaže, odmah naredio evakuciju, pošto se videlo da je vatra već zahvatila veliki deo krova.

- Odmah smo zvali vatrogasce koji su zaista hitno došli. Međutim, njihova kola su se zaglavila na uzbrdici zbog leda, a onda, kada su prošla, već nije bilo dovoljno vremena i vatra je zahvatila celi konak - izjavio je prota, dodajući da su ubrzo došli i drugi vatrogasci.
273159195_1017102008867531_2288146661052406697_n 

Imali smo veliki problem prilikom dolaska na lice mesta zbog nepristupačnog puta, jer je ovo planinsko delo. Bilo je leda i kamioni su proklizavali, pa je moralo da se uključi i javno preduzeće kako bi nam pomoglo na jednoj lokaciji da izvuče dva kamiona - izjavio je Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice LJubovija Zoran Tomić.

Sve to je, prema njegovim rečima, uticalo na nešto kasniju lokalizaciju požara, koji je stavljen pod kontrolu oko 20.25 časova.

U intervenciji gašenja požara je učestvovalo 11 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice LJubovija, a u pomoć su priskočile i kolege iz vatrogasne jedinice Mali Zvornik, iz Bajine Bašte i iz Bratunca u Republici Srpskoj.

VILENJAK NEĐO DRAŽIĆ SE ODAO: Ovako sam odveo Zvezdu u Bari (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR