Glas Javnosti

VAPAJ MAJKE ČIJE SU DETE NAPALI KINESKI RADNICI ZIĐINA: 'Ovo je PEDOFILIJA, deca nose kamenje u džepu, NJIH SU VEĆ DEPORTOVALI'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Biljana Bačunić, stanovnica sela Metovica u okolini Bora, majka devojčice koje su verbalno uznemiravali kineski državljani, zaposleni u kompaniji "Ziđin" za "Glas javnosti" ispričala je šta se zapravo desilo na jedinom asfaltiranom putu u selu, na kome se okupljaju deca.

- U petak, prošle nedelje oko 18:30 časova, moja ćerka i njene drugarice, starosti od devet do četrnaest godina vozile su bicikl i igrale se - započinje majka razgovor  i dodaje - tada im je prišla grupa kineskih državljana od kojih je svako u ruci imao flašu piva i dobacivali im reči kao što su "Bejbe", "Seks" i slali poljubce. Deca su izubezumljeno počela da beže, moja ćerka je pala sa bicikle dok je bežala i plakala -.

Ona ističe da je ovo pedofilija i zločin da se ovako obraćaju deci i dodala da se vlast nikada nije pozabavila pitanjem bezbednosti dece. 

Deca se više ne kreću normalno po selu, niti se druže jer se plaše da se opet može desiti ovakav zločin, ili pak nešto gore. Verbalno su ih napali na seksualnoj osnovi, one nisu davale nikakav povod.

Kako Biljana ističe za "Glas javnosti" kineskih državljana zaposlenih u kompaniji "Ziđin" ima oko 6.000. Oni se kreću samo po livadama, ne odlaze u Bor i po njenim rečima oni zapravo nemaju dozvolu da se kreću po gradu, već samo po okolnim selima.

- Uglavnom su deca udaljena 500 metara od kuće kad izađu napolje. Tu su nalaze barake u kojima borave kineski državljani, njih nekoliko hiljada. Ti Kinezi imaju pravo da šetaju o slobodno vreme, ali iz nepoznatih razloga dozvoljeno im je samo da se kreću po šumama i livadama, odnosno okolnim mestima, gde živim i ja. Koliko mi je poznato, oni nemaju dozvolu da odlaze u grad, što je van svake pameti. Valjda je u samom Boru veća kontrola -.

Nakon ovog incidenta, deca iz straha odbijaju da izlaze iz kuće bez nadzora roditelja.

Kinezi deportovani, ne postoji šansa da budu pronađeni

Bačunić navodi da je sa više mesta dobila informaciju da su kineski državljani, nakon što se saznalo za incident deportovani.

- To znači da ja nikad neću dobiti priliku da te ljude tužim. Kad sam pitala šta je sa njima, meni je rečeno da ih nikada neću naći, potom objasnila zašto smatra da policija ne može da uradi "ništa" po tom pitanju. - Mislite da oni smeju da nešto urade bez dozvole gradonačelnika Bora, odnosno vlasti? Ziđin i RTB nisu dragstori i tu se ne ulazi tako što kažete: "Dobar dan, ja imam prijavu". Od toga zavisi opstanak cele Srbije, jer se odatle vade bakar i zlato. Mislite da jedan policijac ili inspektor mogu na svoju ruku da odu tamo? Ja sve vreme imam osećaj da problem nije u policiji, jer oni ne mogu da upadnu u Ziđin bez dozvole države. Nemam ništa protiv stranih državljana u našoj zemlji, pa tako ni protiv Kineza. Samo hoću da naglasim da ja imam pravo da pronađem one koji su ugrozili moje dete, odnosno da tražim da ga država procesuira, odakle god da oni bili. Svi su mi rekli da ne postoji nikakva šansa da oni budu pronađeni - kaže majka devojčice.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR