Glas Javnosti

UZELI PARE OD DEČIJEG PARKA: Oštetili državu za 2 miliona, privedeni uz krivičnu prijavu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policajci su, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili osam osoba zbog sumnje da su malverzacijama tokom radova u Dečjem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medvedju za oko dva miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju MUP, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj uhapšen je M. K. (41), nadzorni organ CIP iz Beograda, dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni D. M. (36), odgovorno lice privrednog društva "Dim Enerdži" DOO Pirot, P. P. (50), odgovorno lice za izvodjenje radova i A. B. (42), odgovorno lice privrednog društva "Tobler skele" DOO Preševo.

 "Policija je uhapsila i N. L. (33) stvarnog vlasnika privrednog društva "B&L Planet" iz Preševa, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i S.B. (45), I.A. (60) i P.M. (33), članove komisije za javne nabavke opštine Preševo, koji se terete da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su M.K, D.M. i P.P. overili dokumenta kojima se potvrdjuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, a plaćeni su preko 1,5 mliiona dinara.

"Osumnjičeni S.B, I.A i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvodjače radova A. B. i N. L, iako su znali da je 2018. sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvodjačem radova", kažu u MUP-u.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvodjenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medvedju u iznosu oko 474.290 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, piše u saopštenju policije.

(Izvor

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR