Glas Javnosti

Uzela dečkov auto pa vozila kao pomahnitala: Oglasilo se tužilaštvo o nesreći u Smederevu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Z.M. se stavlja na teret teško delo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna z zatvora od jedne do osam godina

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, oglasilo se u vezi snimka stravične nesreće koja se pre nekoliko dana dogodila u Smederevu, a prilikom koje su lakše i teže povređene dve mlađe ženske osobe.

Kako je saopšteno, ustanljeno je da je Z. M. koja je upravljala vozilom, automobil pozajmila od svog dečka.
"Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, u saradnji sa nadležnom policijskom upravom nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima se 11. novembra oko 23.30 časova u Smederevu dogodila saobraćajna nezgoda, do koje je, kako je javnost ranije već obaveštena, došlo usled neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, zbog čega je došlo do gubitka kontrole nad vozilom i sletanja sa kolovoza", navodi se.


Kako navode, u saobraćajnoj nesreći je Z. M. (22), koja je putničkim motornim vozilom marke „BMW“ tip 530D, zadobila lake telesne povrede u vidu posekotina, dok je druga ženska osoba, koja je bila na mestu suvozača, zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma leve noge, a istom prilikom je došlo i do oštećena ulične bandere, ograde i porodične kuće u ulici Šalinačkoj u Smederevu.
"Z.M. se stavlja na teret teško delo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna z zatvora od jedne do osam godina. Tokom istrage je utvrđeno da vozilo kojim je osumnjičena upravljala nije njeno, već vlasništvo njenog momka, koji joj je vozilo pozajmio kritičnog dana oko 22,30 časova, iako je znao da Z.M. nije smela da upravlja vozilom takve zapremine motora i u to vreme, te je s obzirom na navedeno i protiv njega podneta krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom", dodaje se u saopštenju.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR