Glas Javnosti

UŽASNA TRAGEDIJA NA ADI CIGANLIJI: Dečaci (16) skakali s pontona, zapetljali se u duboku travu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečaci koji su se juče utopili u Savskom jezeru su bili učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole "Lola" u Železniku. Pretpostavlja se da su na Adi Ciganliji obeležavali kraj školske godine.

Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da je ronilac vrlo brzo pronašao oba tela. Apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da naročito obrate pažnju na decu.

Podsetio je da kupališna sezona nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje.

- Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona - naveo je komandir u Ronilačkoj jedinici i dodao:

- Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se šta je dole. Mogu da se ubodu, upadnu u duboku travu kao što je slučaj verovatno bio ovde. U tom slučaju nastane panika i povuku jedan drugog u vodu“, rekao je Mladenović.


Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Apel da se ne koriste neuređena kupališta

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

- Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju - napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

- Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi - objasnio je Mladenović.

Glas javnosti/R05S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR