Glas Javnosti

UŽASNA SUDBINA UBIJENOG MLADIĆA: Preživeo nesreću kada ga je pregazio traktor, sada je stradao u krvavom piru krvnika iz Mladenovca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Masakr u Mladenovcu, kada je Uroš Blažić (21) hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a 16 ranio, zavio je u crno dva sela - Dubonu i Malo Orašje.

Meštani su vidno potreseni zbog svega što se dogodila i još dugo neće moći da se vrate svojim ranijim životima. U krvavom piru stradala su mlada deca, a N. S. (21) jedan je od njih.

Sudbina mladog momka potresla je ceo region. Nemana pre nekoliko godina preživeo stravičnu tragediju, kada je traktor prešao preko njega.

O tome je ranije govorila psihoterapeutkinja Marija Milenković.

„Nastradao je moje zaove sin, 21 godinu, dete koje je pravilo roštilj i družilo se sa svojim drugarima. Na svu sreću, njegova sestra rođena, koja je u tom trenutku prišla, odnosno došla s drugaricama kolima do mesta gde se krvavi pir dešavao, je kada je čula da je izleteo ubica i rekao: „Sad ću sve da vas pobijem, lezite dole“, ona je izleteta iz svog automobila. Otišla je u obližnju njivu i trčala nekih pet minuta i zatim se sakrila u improvizovanu kućiću koja se nalazi na njivi“, kaže Milenkovićeva i dodaje da se ona tako spasila.

Ipak, kako je ispričala, njenom bratu nije bilo spasa, a da tragedija bude još veće, Nemanja je pre izvesnog vremena preživeo stravičnu tragediju.


Mesto zločina kod škole u Mladenovcu

„Na svu sreću, Teodora je preživela, a moglo je da bude još gore.. Njen rođeni brat nije više tu, on je dete koje sam znala od rođenja, koga sam nosila na rukama. Sa 11, 12 godina imao je nesreću da ga traktor pregazi, borili smo se za njegov život tada, ali evo, nije imao tu sreću. Tad je preživeo, ovo danas, ovo je tuga za sve nas“, rekla je Marija.

Prizori koje su zatekli u selima kod Mladenovca izazivaju jezu. Porodice stradalih su neutešne i ne postoje reči utehe koje bi im ublažile tugu koju osećaju.


Uroš Blažić je osam porodica zavio u crno kada je započeo svoj krvavi pir.

Podsetimo, Uroš je priznao krivicu za masakr u selima kod Mladenovca. Pred tužilaštvom je ispričao da je želeo da zaplaši stanovništvo, te da je zbog toga pucao u meštane.

Većinu njih nije ni poznavao.

Posle stravičnog masakra, Uroš se sakrio kod svojih rođaka u selu Vinjište, gde su mu stavljene lisice na ruke.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR