Glas Javnosti

Užas u Banatskom Brestovcu! PAS IZUJEDAO DETE USRED ŠKOLSKOG DVORIŠTA

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Incident se desio u dvorištu osnovne škole ’Olga Petrov’ u Banatskom Brestovcu, u utorak 15. septembra.

Majka povređenog deteta, Marijana Marković, kaže da kada je dovela dete u školu, pas je bio na ulazu i odmah je nasrnuo na njega. Dodaje da ga je pas ujeo na tri mesta.

I direktorka škole potvrdila je da je juče došlo do ovog incidnta u međusmeni i da su radnici škole odmah reagovali.

Ona kaže da već dugo muku muče da psima koji se okupljaju u njihovom školskom dvorištu.

Deca hrane te pse, dvorište nije ograđeno zbog imovinsko-pravnih problema i tu nastaje problem- rekla je direktorka škole Daliborka Bojković.

Direktorka dodaje i da su odmah pozvali ljude iz ’Zoohigijene’ što je potvrdio i Zoran Radojković iz ’Higijene’.

On je rekao da su iz škole u utorak pozvali njihovu službu, da su oni došli, ali da psa nije bilo. Dodao je još da je bilo više poziva i iz Omoljice i iz Banatskog Brestovca zbog pasa lutalica.

Vlasnički psi bi trebalo da budu čipovani. Kazne za vlasnike su visoke ukoliko ovo ne urade. Higijena ima čitač čipova, te može da vidi da li je pas vlasnički ili ne. Ipak, kaže Radojković da mnogo vlasnika ovu zakonsku obavezu ne poštuje.

Majka Marijana kaže da se dete oporavlja. Još uvek idu na previjanja, rane polako zarastaju i dodaje da je čitav slučaj prijavila i policiji, što je u pančevačkoj policiji i potvrđeno. Oni su obavili razgovor, konstatovane su lakše telesne povrede, te da su obavestili tužilaštvo.

 

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR