Glas Javnosti

Užas na putevima: Od početka godine poginulo 164 lica

Hronika
Autor: Glas javnosti

Gotovo da nema dana da se na srpskim putevima ne dogodi bar jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj u poslednjih nekoliko meseci veoma često stradaju mlade osobe.

Prema podacima MUP-a, skoro 11.000 saobraćajnih nezgoda dogodilo se od početka 2020. godine zaključno za majem u Srbiji. Od toga 155 nesreća prošle su sa smrtnim ishodima, u kojima su poginula 164 lica.

Ukoliko se gleda teritorija na kojima su se saobraćajne nezgode najčešće događale, svakako je da su to gradovi Beograd, Novi Sad i Niš. Ne sme se izostaviti ni ozloglašena Ibarska magistrala na kojoj su se prethodnih meseci, ali i godina, događali najjeziviji saobraćajni udesi u kojima su ginuli ljudi.

 Nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije, pogrešno izvođenje manevra vozilom, neprilagođena brzina, neustupanje prvenstva prolaza, ali i nebezbedno rastojanje između vozila - prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova najčešći su uticajni faktori saobraćajnih nezgoda.

- Od početka ove godine, pa sve do kraja maja, 4 odsto vozača prilikom učešća u saobraćajnoj nezgodi nisu posedovali vozačku dozvolu. Tinejdžeri su od početka ove godine evidentirani kao izazivači saobraćajnih nezgoda u pet odsto slučajeva - rečeno je "Blicu" u MUP-u.

(Izvor; Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR