Glas Javnosti

UZ POMOĆ DRONOVA, PASA, HELIKOPTERA I 83 POLICAJCA: Nemci uhapsili silovatelja iz Srbije, presudio mu foto-robot

Hronika
Autor: Glas javnosti

Potraga za serijskim silovateljem iz Srbije (29), koji je osumnjičen da je počinio sedam silovanja u Nemačkoj završena je u Berlinu zahvaljujući foto-robotu napravljenom na osnovu iskaza jedne od žrtava koju je, kako se pretpostavlja, zlostavljao čak tri sata.

- Tu ženu je zlostavljao čak tri sata pre nego što ju je pustio i pobegao. Ona ga je prijavila policiji i na osnovu njenog svedočenja napravljen je foto-robot muškarca. Navodno, upravo na osnovu te skice, osumnjčeni je identifikovan i na nadzornim kamerama – rekli su nadležni

Potraga za serijskim silovateljem u Berlinu je trajala nedeljama, a dolijao je nakon što je jednu žrtvu presreo u šumi, dok je džogirala.

- Poslednju žrtvu napao je u utorak kad je džogirala stazom koja ide kroz šumu u području Potsdama. Osunjičeni joj je prišao i pitao je za put do obližnjeg mesta. Kad je zastala, on ju je savladao i silovao. Silovanu ženu su primetili prolaznici, bila je u šoku - naglasili su nadležni.

O napadu u šumi, kako je potvrdio Oskar Vurgun iz brandenburške policije, istražitelji su obavešteni u 11.20 sati, kad im je žena prijavila silovanje.

- Policija je već tri minuta kasnije stigla u šumu, a čak 83 policajaca su bila na terenu. Imali su pomoć dronova, pasa, helikoptera - rekao je on.

Nepunih 40 minuta kasnije primetili su osumnjičenog koji je pokušao da se sakrije u gustoj šumi, obrasloj šibljem.

- Međutim pronađeni su njegov bicikl i mobilni. Potraga je trajala satima i on se uspešno skrivao sve do 18.45, kad je na teren izašao policijski helikopter sa uređajem za termičko snimanje i tada je konačno lociran i uhapšen u severnom delu Berlina - otkrili su iz policije i dodali da je prilikom hapšenja pokušao da pobegne.

Tužilas Katrin Frauenkron izjavila je da se DNK osumnjčenog poklopio sa biološkim materijalom u čak osam slučaja. Policija je već imala njegove otiske i identitet pošto je odranije poznat po krivičnim delima krađa i preprodaja automobila.

Tužilac je napomenula i da se očekuje duga zatvorska kazna jer su tri silovanja bila posebno brutalna.

Osumnjičeni silovatelj se tokom hapšenja opirao, pokušavajući da pobegne policiji, usled čega je zadobio povrede zbog kojih je podvrgnut lekarskom pregledu. Odmah nakon toga su mu uzeti DNK otisci u policijskoj stanici.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR