Glas Javnosti

Utajio skoro 10 miliona dinara: Kragujevčanin priveden uz krivičnu prijavu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP-a uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od 9,5 miliona dinara.

Osumnjičeno lice je u periodu od januara 2017. do decembra 2018. godine sa poslovnih računa privrednog društva novac uplaćivalo na svoje privatne račune, kao i na račune svojih radnika i paušalnih radnji čijim poslovanjem je upravljalo.

Zaposleni su zatim, taj novac podizali i vraćali, saopštila je Poreska uprava.

Za lica koja nisu zaposlena u navedenom privrednom društvu vršena su plaćanja i druge pogodnosti u ukupnoj vrednosti od 21.320.967 dinara, bez obračuna i plaćanja poreza i doprinosa po odbitku u iznosu od 5.633.049 dinara.

U poslovnim knjigama privrednog društva, kako se dodaje u saopštenju, nije evidentiran celokupan prihod ostvaren pružanjem usluga i korišćeni su nedokumentovani troškovi, kao i troškovi koji nisu nastali u svrhu obavljanja poslovne delatnosti.

Na taj način umanjena je poreska osnovica i izbegnut obračun i plaćanje poreza na dobit pravnih lica za 2017. i 2018. godinu u iznosu od 3.831.445 dinara.

Odgovorno lice će uz krivičnu prijavu biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, gde će biti i saslušano.

(Izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR