Glas Javnosti

USTALJENE NAVIKE I UVEK ISTI RASPORED dovele ubice do Đokića! Bio je KAO VOJNIK

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goran je devedesetih radio je s devizama, a uporedo je nabavljao robu iz Bugarske, koju je prodavao, sve je radio kako bi stvorio uslove za buduću porodicu.

Bio je tačan, korektan i precizan u poslu... Ovako o ubijenom Goranu Đokiću govore najbliži prijatelji, koji su ga poznavali decenijama.

Porodica Đokić iz Aleksinca ubijena je pre dve nedelje, a kako vreme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom crne misterije. U međuvremenu o ubistvu se "isplelo" bezbroj teorija, međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

Tokom dosadašnje istrage ispitano je oko 100 ljudi, a mnogi od njih su pričali jednu istu stvar o tome kakav je Goran bio i kako je živeo.

- Gorana sam poznavao dugo, išli smo u školu zajedno. Sećam se njegovih početaka. Znate, u ona vremena izlazio je na ulicu da bi preživeo, kao i svi mi. Radio je s devizama, a uporedo je nabavljao robu iz Bugarske, koju je prodavao. Goran je prvi otvorio menjačnicu u Aleksincu i ona je dobro poslovala. Međutim, siguran sam da tog dana nije nosio sa sobom 100.000 evra, kao što se pominjalo - rekao je sagovornik koji je poznavao ubijenu porodicu Đokić.

Kako dodaje, sumnje da je ubijen zbog novca kojim je hteo da kupi ćerki Lidiji stan u Nišu nisu potkrepljene činjenicama.

- Ovo što se desilo ne dao bog nikome. Ubijena je porodica, a ne zna se zašto. Svi pričaju da je Goran prodao kuću da bi kupio ćerki Lidiji stan. Samo zaboravljaju da je to bilo pre dve godine i pitanje je koliko je novca dobio za kuću. Ovde su cene nekretnina drugačije i dosta niže u odnosu na one u Nišu, a kamoli u Beogradu. Goran jeste bio strog i poslovan. Svakoga je ispoštovao, ali je to tražio i od drugih. Mislim da je neko želeo da njihova likvidacija izgleda kao pljačka kako bi sakrio prave motive - dodao je za Alo.

Inače, Goran je prema rečima mnogih živeo kao vojnik.

- Istražitelji su dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika menjačnice i počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan - otkriva za Kurir osoba bliska istrazi i nastavlja: - Svake nedelje je u određeno vreme posećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući - kaže on, i podseća da su nakon pronalaska izgorelog "pasata" pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najverovatnije izbacio jer su mu smetali.

Upravo ta doslednost u poštovanju rasporeda koštala je Đokiće glave, sumnjaju istražitelji.

- Njega je bilo izuzetno lako pratiti jer nije menjao putanju, svaki korak mu je bio isplaniran, a na određenim mestima je morao biti u tačno vreme. Verovatno je sve to olakšalo ubicama kovanje plana o likvidaciji cele porodice - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane i ćerke Lidije, koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim "folksvagen pasatom" krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni "pasat".

Izvor iz istrage kaže da je policija prethodnih dana saslušala sve rođake, prijatelje i poslovne partnere Gorana Đokića i njegove porodice.

- Takođe, saslušani su i svi meštani Moravca i Tešice koji bi fizički bili u stanju da naude Đokićima. Reč je o više od 100 osoba i većina je pristala na poligrafsko ispitivanje i prošli su - objašnjava izvor i dodaje: - Što se tiče DNK traga koji se pominjao u javnosti on je nađen u blizini jame gde su bila bačena tela. Međutim, taj DNK uzorak se ne podudara ni sa jednim u bazi podataka MUP-a, pa se trenutno ne zna čiji je.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR