Glas Javnosti

USPEŠNA AKCIJA CARINIKA: Čoveku u odeći pronašli 170.000 evra!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici na graničnom prelazu Horgoš su osujetili pokušaj krijumčarenja više od 170.000 evra, i to tako što su novac pronašli u unitrašnjoj postavi muškog prsluka!

 
Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu došao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari.

Vozač (42) rekao je da kod sebe ima oko 4.500 evra, dok je suvozač prijavio 18.800 evra i 450 dolara, za koje je rekao da za njega nemaju materijalnu vrednost, već su mu neka vrsta amajlije, koja mu donosi sreću.

Ispostavilo se da suvozač (47) ipak ima više novca, jer je prilikom detaljne kontrole kod njega pronađeno ukupno 192.545 evra i pomenutih 450 "srećnih" dolara.

Svežnjevi novca su većim delom bili ušiveni u prsluk koji je putnik nosio na sebi, a manji deo novca nalazio se u torbi za laptop.

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, uz zapisnik o prekršaju zadržano je gotovo 173.000 evra, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli policija i tužilaštvo.

Na Horgošu je tokom proteklog vikenda u dva otkrivena prekršaja oduzeto više od 600.000 evra.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR