Glas Javnosti

UROŠA JE VOZIO PORODIČNI PRIJATELJ MOTOROM KADA SU UDARILI U DRVO: Trener mislio da ne dolazi zbog PRAZNIKA, onda mu je otac saopštio TRAGIČNU VEST!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Nesreća u kojoj je učenik osmog razreda Uroš Vukosavljević teško povređen dogodila se 1. maja, kada je pri padu sa motora udario glavom o tlo. A kako se nije pojavljivao na trenzima njegov trener mislio je da je to zbog praznika, a onda mu je otac dečaka javio tragičnu vest.

-Nije dolazio te nedelje na treninge, ali bili su praznici, većina njih nije dolazila, mislio sam otputovao je negde, nije tu, a onda mi je u petak njegov otac javio šta se desilo.Već sutradan on je preminuo - započeo je priču za "Blic" Zoran Tišma, trener petnaestogodišnjeg Uroša Vukosavljevića koji je nastradao od povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći.

- Prvog maja je otišao sa porodicom u Ripanj, tamo su bili njegovi roditelji i njihovi prijatelji. Jedan od prijatelja njegovog oca došao je motorom i, kako sam čuo od Uroševih drugara, čovek je vozao svu decu, a onda je došao red i na Uroša... Pri brzini od 100 na sat, kako kažu, sleteli su s puta i direktno udarili u drvo, nisu imali kacige... Uroš je udario glavom o tlo, a čovek o drvo - priča Tišma.

Kako Tišma ističe i dečak i muškarac bili su u komi i Uroš je izdržao 7 dana, preminuo je u subotu 8. maja, a čovek koji je vozio motor i dalje se nalazi u teškom stanju.

Imam osećaj kao da sam ga trenirao mnogo duže, baš zbog toga kakav je bio

- Uroš je kod nas bio kratko, a tačno se sećam kad me je kolega pozvao da me obavesti da će doći novi dečak iz Brodarca. To je bilo 9. februara ove godine. Razmišljao je da li da pređe u IMT ili kod nas, ali kod nas mu se dopalo i hteo je da ostane. Trenirao je sa nama, čekali smo samo da prođe blokada i da ga registrujemo. Igrao je prijateljske utakmice, čekali smo samo tu registraciju. Nepuna tri meseca je bio deo ekipe, a imam osećaj kao da sam ga trenirao mnogo duže, baš zbog toga kakav je bio - kaže dečakov trener.

 

Predivan, druželjubiv, nasmejan, dete koje se samo moglo poželeti, kaže.

- I ne govorim tako o njemu sad kad se ovo desilo, Uros je bio baš takav. Svi su ga voleli. Predivno, omiljeno dete, talentovan fudbaler. Hrabar, borben, računao sam kao trener na njega, mislio sam da će moći da se izbori i da igra, ali eto.- rekoa je trener.

 

Igrali smo za Uroša

U subotu su saznali da je Uroš preminuo, a u nedelju ih je čekala utakmica. Tužni, slomljeni, mislili su samo na njega, ali su ipak smogli snage i igrali za Uroša.

- Tražili smo da se utakmica odloži, ali Savez nije dozvolio. Deca nisu mogla da igraju, bila su tužna, nervozna, jedva su igrala, ali su igrala za njega - rekao je i dodao da je u utorak dečake četiri beogradska fudbalska kluba u kojima je Uroš igrao tragedija okupila na groblju u dresovima su na večni počinak ispratili svog druga -.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR