Glas Javnosti

UPOZORENJE IZ MUP-a: POJAČAN SAOBRAĆAJ, ALI I KONTROLA TOKOM PRAZNIKA, otkriveno 25.000 prekršaja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zbog organizovanih proslava Srpske nove godine i završetka školskog raspusta za učenike srednjih škola, tokom predstojećeg vikenda očekuje se značajno povećanje frekvencije saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima u našoj zemlјi, upozorilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U cilјu očuvanja što povolјnijeg stanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, policijski službenici Uprave saobraćajne policije sprovode mere pojačane kontrole, a aktivnosti su prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Za svega deset dana otkriveno je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isklјučena 1.722 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola i 88 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika, a posebno apeluje na vozače da u vreme proslava ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Takođe, s obzirom na najavlјene loše vremenske uslove za odvijanje saobraćaja, upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da obavezno koriste propisanu zimsku opremu, naovodi se u saopštenju.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR