Glas Javnosti

UKRAJINA PROTERUJE ZVICERA I NJEGOVU SUPRUGU: Ogromno obezbeđene ga čuva u bolnici, čeka se izjava vođe kavčana! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Radoje Zvicer (37), koji je označen kao vođa kavačkog klana, i njegova supruga Tamara Zvicer najverovatnije će biti proterani iz Ukrajine. Kako se saznaje razlog tome je procena da ugrožavaju nacionalnu bezbednost te zemlje, naravno problem je i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, ukoliko ne potražuju, a poseduju pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, biće deportovani u tu zemlju, u suprotnom će biti upućeni u Podgoricu direktnim letom čim Radoje Zvicer izađe iz bolnice.

Zvicer se nalazi u bolnici u Kijevu od 26. maja kada je teško ranjen u sačakuši u kvartu u kom živi poslednjih godina. On se u Ukrajini s porodicom skrivao od suparničkog klana i policije.

Zvicera su napadači presreli dok je đogirao kraj zgrade u kojoj živi i na njega su, usred dana i pred brojnim svedocima, ispalili desetak hitaca od kojih je pet pogodilo vođu kavačkog klana.

Zvicer bi najverovatnije bio ubijen da iz zgrade nije istrčala njegova supruga Tamara Zvicer koja je odmah uzvratila vatru na napadače. Zvicerovu su sigurnosne kamere snimile kako puca na napadače koji su potom seli u "smarta" i pobegli s lica mesta.

Foto: Detectiv-info

Nekoliko stotina metara dalje, oni su ostavili oružje u kolima i zapalili ga! I ovo su snimile sigurnosne kamere sa zgrade pored.

Samo nekoliko sati kasnije zbog napada na Zvicera uhapšeni su Stefan Đukić, inače prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi. Jovanović je inače osumnjičen i da je u Beogradu ubio Crnogoraca Marka V. na Bežanijskoj kosi i to pred suprugom i decom.

Očekuje se da će ukrajinska policija uskoro uzeti prvu izjavu od Zvicera.

Policija ga čuva u bolnici

Kako se navodi, Zvicerovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i očekuje se da će uskoro moći da da izjavu istražiteljima. S obzirom na to da Crna Gora već dve godine traga za njim, nije isključeno da će on, pošto se oporavi, biti predat crnogorskom pravosuđu.

Za njegovu suprugu rečeno je da njeni postupci sprečili su ubice da obave posao do kraja. Ona ih je primorala da pobegnu. Ukrajinski policajci nisu uspeli da pronađu oružje koje je Zvicerova koristila tokom obračuna s napadačima. Ona je verovatno „bacila cev".

Tamara Zvicer je inače na teritoriji Ukrajine razvila legalni biznis i da je zajedno sa G.Z. i M.Z. vlasnik kompanije Interfoodtechnologi LLC, registrovane novembra 2018. godine u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR