Glas Javnosti

UKINUT PRITVOR PRIPADNICIMA ŠARIĆEVE GRUPE: Braniće se sa slobode?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Odlukom Specijalnog suda u Beogradu, na koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo žalbu, ukinut je pritvor Danilu Odoviću i Aleksandru Boškoviću.

Njih dvojica su osumnjičeni da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, koju je Pljevljak, kako tvrdi Tužilaštvo, oformio tokom boravka u pritvoru.

Odbrana sa slobode omogućena im je "po sili zakona", jer u roku od 60 dana, Tužilaštvo protiv njih nije podiglo otpužnicu. Naime, kako se osumnjičenima na teret stavljaju krivična dela za koja je zaprećena maksimalna kazna zatvora do pet godina, i s obzirom na to da je reč o skraćenom postupku, njima pritvor može trajati do 60 dana, ukoliko tužilaštvo nije podnelo optužni predlog.

Odović je uhapšen zajedno sa Šarićem 14. aprila, dok se Bošković predao policiji nekoliko dana kasnije.

Odović i Bošković se, kao i još neki pripadnici grupe, terete da su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu Gorana Nikolaševića, koje je potom dignuto u vazduh, a sve kako bi se za to okrivio svedok saradnik Nebojša Joksović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR