Glas Javnosti

UKINUT PRITVOR OPTUŽENIMA ZA NEREDE U BETON HALI!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

- Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih im je pritvor prvobitno bio određen, a to je da ne bi uticali na svedoke tokom istražnog postupka - precizirala je za "Tanjug"  portparol suda Bojana Stanković:

- Što se tiče predloga tužilaštva da im se pritvor produži da ne bi ponovili kirivčno delo u kratkom roku, krivično vanpretresno veće suda je zaključilo da taj razlog ne stoji.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

 

- Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayette" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana - navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

 

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o navnom redu i miru.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR