Glas Javnosti
posta

UHAPŠENO SEDAM VETERINARA U PIROTU: Zloupotrebljavali položaj, pribavili korist za više od 50 osoba!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Devet osoba je uhapšeno u Nišu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su D. Ž. (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (1972), G. R. (1962), Ž. M. (1987), R. P. (1967), S. S. (1971), S. P. (1969) i Z. P. (1963), kao i S. P. (1970), odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva.

Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

 

Osumnjičeni, takođe, nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR