Glas Javnosti

Uhapšeno odgovorno lice osnovne škole u Bujanovcu zbog primanja mita

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je danas uhapsila S. C. (1972), odgovorno lice Osnovne škole „Bora Stanković” u selu Klenike, u opštini Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

„On se sumnjiči da je od avgusta 2022. godine u više navrata od odgovornog lica jedne firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta zahtevao, kao i da je danas primio 2.400 evra, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, odnosno da povuče tužbu koju je u aprilu ove godine podneo Privrednom sudu protiv te firme, na ime kašnjenja i neadekvatne isporuke ogrevnog drveta, a po ugovoru o isporuci drveta koji je firma 2022. godine zaključila sa školom”, saopštio je MUP.

 

Kako se sumnja, S. C. je od odgovornog lica firme koje se bavi isporukom drveta zahtevao dostavljanje šest otpremnica, bez upisanog datuma i količina, kako bi u službenim evidencijama navedene škole retroaktivno evidentirao da je isporučena količna ogrevnog drveta koja je nedostajala, a koju zapravo ta firma stvarno nije isporučila, čime bi se stekli uslovi za povlačenje tužbe pred nadležnim sudom.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla 2.400 evra, kao i otpremnice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


U saopštenju se dodaje da su, u nastavku odlučne borbe protiv korupcije, pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, uhapsili S. C. po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR