Glas Javnosti

Uhapšeni zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za više od 200 miliona dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Poreska uprava Srbije objavila je danas da su uhapšene dve osobe koje se sumnjiče za krivična dela poreske utaje i poreske prevare u vezi sa PDV-om za iznos veći od 200 miliona dinara. Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave.

Kako je navedeno, uhapšeni su odgovorna lica dva privredna društva. Oni se sumnjiče da su u periodu od 1. decembra 2019. do 31. decembra 2021. godine, uvozili polovne automobile koje su zatim prodavali fizičkim licima za gotov novac.

Promet nisu evidentirali u poslovnim knjigama, a gotovinu od prodaje nisu uplaćivali na račune privrednih društava, već su je zadržali za sopstvene potrebe.


Na taj način, izbegli su obračun i plaćanje PDV, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica, kao i naknadu za korišćenje javnih dobara, koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, oštetivši na taj način budžet Srbije u ukupnom iznosu od 200,77 miliona dinara.

Hapšenje je zajednička akcija inspektora Poreske policije iz Niša i pripadnika MUP-a, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu.

Glas javnosti/Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR