Glas Javnosti

Uhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila koji se srušio u Kuršumliji

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila, koji se juče srušio u Kuršumliji, usled čega je povređeno 13 osoba od kojih je jedno dete životno ugroženo.

Nedeljković i Ljubomirović su uhapšeni i zadržani zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je precizirao da je u nesreći u Kuršumliji na vašaru povodom Markovdana prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, povređeno 13 osoba starosti od 10 do 22 godina.

Devojčica stara 12 godina, koja je povređena u nesreći u Kuršumliji kada se srušio ringišpil, životno je ugrožena i nalazi se u indukovanoj komi, saopšteno je iz UKC Niš.


Do nesreće je došlo kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park.
Prema svedočenju građana Kuršumlije koji su se u momentu pada ringišpila nalazili u blizini, sve se desilo u nekoliko sekundi.

- Čuo se ogroman prasak. Onda se gornji deo ringišpila odvalio, centralna šipka što ga drži je pukla i samo je sa sve korpama i decom pao. Bilo je strašno - kaže svedok onoga što se događalo.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR