Glas Javnosti

UHAPŠENI U AKCIJI FBI-a U BEČU OSUMNJIČEN ZA TROSTRUKO UBISTVO U SRBIJI: Đorđević vođa kriminalne grupe koja ima puno krvi na rukama!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U nastavku akcije koju je započela austrijska policija na osnovu informacija srpskih bezbednosnih službi i policije, u Beogradu je uhapšeno šest osoba, inače pripadnika kriminalne grupe Darija Đorđevića Dekstera. Vođa organizovane kriminalne grupe Dario Đorđević u Srbiji se sumnjiči za trostruko ubistvo.

Na konferenciji za medije organizovanoj povodom velike međunarodne akcije hapšenja, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije Franc Ruf rekao je da je naročito važno što je uhapšen Dario Đorđević.

Đorđević se, prema njegovim rečima, skrivao u Turskoj i Grčkoj, a u Beč je stigao nekoliko dana pre hapšenja. On se sumnjiči da je bio vođa kriminalne organizacije i prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 10 kilograma heroina. 

Ruf je otkrio i da Đorđevića traži Srbija zbog trostrukog ubistva – o čemu se domaće tužialštvo i policija nisu oglašavali, a tek jutros je to potvrdio ministar policije Aleksandar Vulin, piše Krik. 

Vulin je rekao da je srpska policija duži period pratila Đorđevića, a da je kolegama u Austriji dojavila da će se sa drogom biti u Beču. Naveo je da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija, a da je njegova grupa radila za onog „ko je plaćao“ i rasturala narkotike.

 

-Reč je o bandi koja radi za onoga ko im više plati i za novac su bili spremni da urade i radili su sve. Ovo je bila ozbiljna organizovana kriminalna grupa, koja ima puno krvi i droge na rukama, rekao je Vulin gostujući na televiziji Prva.

Vulin nije komentarisao drugi slučaj o kome je Ruf govorio na konferenciji.

U pitanju je otmica i mučenje nižerangiranog član kriminalne organizacije, čiji je nadimak Trkač. On je kidnapovan zbog 2.000 evra koje je dugovao Đorđevićevoj kriminalnoj grupi, a njegovo mučenje ovekovečeno je na video-snimku do kog je došla austrijska policija.

-Možete videti žrtvu kako cvili i traži pomoć, rekao je Ruf prepričavajući šta se vidi i čuje na snimku i dodao da je bratu žrtve takođe prećeno ubistvom. Ruf nije pominjao imena ovih osoba.

 

Podsetimo, Đorđević i deset njegovih saradnika, uhapšeni su u Beču u velikoj akciji FBI-a nazvanoj "Trojanski štit" u kojoj je palo više od 800 osoba i zaplenjeno više od šest tona kokaina i 140 miliona dolara. 

Austrijska policija traga za još 12 ljudi za koje sumnja da su bili saradnici Đorđevićeve grupe, a u Srbiji su uhapšena još četiri člana organizacije, dok za dvojicom policija i dalje traga. Osoba imena Dario Đorđević vodila se u policijskoj evidenciji kao jedan od muškaraca koji su nestali i verovalo se da je potencijalna žrtva rata mafijaških klanova, ali iz policije još nije zvanično saopšteno da li je to Đorđević koji je sada uhapšen u Beču. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR