Glas Javnosti

Uhapšeni pripadnici Uprave carina, godinama nisu uništavali zaplenjene cigarete

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija u Nišu uhapsila je više pripadniak Uprave carina i privatne firme, jer zaplenjene cigarete nisu uništili, sapštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila 10 osoba, među kojima i zaposlene u Upravi carina, zbog sumnje da su malverzacijama pri uništavanju cigareta, pribavili protivpravnu korist od 19 miliona dinara, saopšteno je danas.

Po navodima MUP-a, uhapšeni su radnici Uprave carina R.Š.(28), N.H.(32) i M.R.(23), kao i zaposleni u firmi "Sekuritas" D.M.(48), Z.K.(55), D.K.(58), S.S.(60), I.S.(46), M.M.(29) i D.R.(41).

Zaposleni u Upravi carina osumnjičeni su da tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu.

-Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnicima obezbeđenja, koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju-, stoji u saopštenju.

Uhapšeni su osumnjičeni i da su potpisivali dokumenta neistinite sadržine - zapisnike o uništenju otpada i otpadnih cigareta.

Uz krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu položaja odgovornog lica, osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR