Glas Javnosti

UHAPŠENI DILERI LEKOVA ZA POTENCIJU: Policija zaplenila više od 165 hiljada pakovanja!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ilegalna trgovina lekovima cveta svuda u svetu a pandemija korone samo ju je još više pospešila. Ipak, kada je reč o ilegalnoj trgovini sa lekovima za potenciju tada se može reći da je ona uvek u jeku, bez obzira na pandemiju.

Inspekcija Ministarstva zdravlja otkrila je grupu koja je na internetu prodavala lekove za potenciju, za koje se sumnja da su lažni, te je u zajedničkoj akciji sa MUP, zaplenjeno 165.324 pakovanja lekova, prenosi "Blic".

Prema informacijama, u istom danu obavljen je pretres na 60 lokacija u Beogradu, Novom Beogradu, Apatinu, dok su na 23 lokacije pronađeni sporni lekovi. Od ukupne oduzete količine od 181.145 kutija (7,5 tona) evidentirana je količina od 165.324 pakovanja leka, i to sedamdeset oblika, jačina i veličina pakovanja leka - tableta, kapsula, sprej, šumećih tableta, ampula.

pixabay

- Po nalogu i zahtevu zamenika tužioca VJT u Beogradu zapisnici sa evidencijom oduzetih lekova izvršeni su pojedinačno po svakom počiniocu, odnosno fizičkom licu koje je vršilo prodaju na teritoriji Srbije. Lekovi su oduzeti od šest fizičkih lica - kaže izvor upućen u slučaj.

Prodaja je vršena putem interneta, van regularnog lanca snabdevanja, bez potrebne dokumentacije o kvalitetu, odnosno u suprotnosti sa odredbama važećeg Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Na spisku oduzetih lekova za koje se sumnja da su lažni, između ostalog, pronađeni su Clitoris (made in India), zaplenjeno 702 kutije, Kamagra oral jelly (made in India), 71.335 kutija, Kamagra Gold (made in India) – 32.927 kutija, Tadalafil – 41 kutija, Super Viga, 19 kutija, Remans Dooz, Stud 100, spray for men 114 kutija, Tadalis-SX 642 kutije, Lovegra 235 folija..

Akcija je sprovedena krajem maja, tokom nedelje borbe protiv prodaje lažnih lekova i medicinskih sredstava putem interneta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR