Glas Javnosti

Uhapšena vlasnica staračkog doma u Negotinu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon hapšenja direktorke doma za stara lica "Radost" u Negotinu, B.P. (30), koja se tereti da nije preduzela sve propisane i potrebne mere u cilju sprečavanja zaraze u toj ustanovi, uhapšena je i vlasnica ovog doma B.D. (60).

Podsetimo, tokom pandemije korona virusa, u staračkom domu "Radist" u Negotinu obolelo je 49 lica, a 6 korisnika je preminulo. Vlasnici doma se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi. Ona je osumnjičena da je, podstaknuvši direktorku doma za stara lica "Radost" da ne prijavi da su se kod pojedinih štićenika doma pojavili simptomi korona virusa, ugrozila zdravlje štićenika, ali i zaposlenih u toj ustanovi. Zbog ovakve nemarnosti i neodgovornosti umrlo je više osoba. Njoj je određeno zadržavanje od 48 sati. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 2 do 12 godina zatvora. 

Postoji sumnja da je u ovu ustanovu tokom vanrednog stanja primljeno 10 novih korisnika bez prethodne zdravstvene provere. To je uticalo da se virus proširi među štićenicima doma, ali i zaposlenimaa, što je kulminiralo smrću 6 osoba. Ovakvim postupkom , odgovorno lice ugrozilo je ne samo nove korisnike, već i ostale štićenike doma, kao i zaposlene u toj ustanovi. 

Izvor: Timočka

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR