Glas Javnosti

UHAPŠENA POMOĆNICA MINISTRA PROSVETE, u ministarstvo došla za vreme ŠARČEVIĆA, vodila sektor za INVESTICIJE i učenički STANDARD!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Spomenka S, pomoćnica ministra prosvete i vlasnik jedne velike građevinske firme uhapšena je u velikoj akciji policije, prenosi Kurir.

Ona se naime sumnjiči za zloupotrebe oko tendera vezano za izgradnju škole u vreme dok je ministar prosvete bio Mladen Šarčević.

Akcija policije i Specijalnog tužilaštva još je u toku i očekuje se još privođenja.

Inače, mediji su i ranije pisali da Spomenka Simonić, pomoćnica ministra prosvete, navodno manipuliše tenderima za obnovu i izgradnju školskih objekata.

Cilj je da novac koji je obezbeđen po ugovoru o zajmu između Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, po projektu "Obrazovanje za socijalnu inkluziju", dobije privatna beogradska firma "Konkord vest" (CW).

Spomenka je u Šarčevićevom ministarstvu bila pomoćnica za učenički i studentski standard i investicije koje se prevashodno bave logistikom u vezi sa učeničkim domovima, odnosno održavanjem i davanjem u zakup učeničkih i studentskih domova u letnjoj sezoni, kao i nabavkom hrane za kuhinje u domovima.

Inače, prema saznanjima Glasa javnosti, ona je jedna od retkih kadrova ministra Šarčevića koja je ostala u tom ministarstvu nakon što je na čelo resora došao Branko Ružić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR