Glas Javnosti

UHAPŠENA JOŠ DVA ČLANA VOJNOG SINDIKATA SRBIJE

Hronika
Autor: Glas javnosti

U jučerašnjoj MUP-ovoj akciji su, pored predsednika Vojnog sindikata Srbije, uhapšena još dva člana rukovodstva sindikata.

U pitanju su Duško Tolmač i Predrag Jevtić.

Ovu informaciju potvrdio je advokat VSS i Novice Antića.

On je rekao i da je pored toga MUP izvršio pretrese i više privatnih stanova i kuća ostalih rukovodioca sindikata.

Oni nisu uhapšeni, ali kako advokat navodi, od njih su prilikom pretresa oduzete određene lične stvari.

„Ovo je bila velika i organizovana akcija MUP- usmerena ka celom VSS. Motiv ove akcije je sveobuhvatan atak na rukovodstvo sindikata kako bi se srušio njihov kredibilitet i nakon toga bilo smenjeno novim rukovodstvom koje bi bilo manje kritično i politički poobnije za režim i Ministarstvo odbrane“, kategoričan je advokat Siniša Lunić.


Novica Antić (Foto: Jutjub)

U jučerašnjoj policijskoj akciji uhapšen je predsednik VSS Novica Antić pod sumnjom da je izvršio krivično delo proevera. Policija je pretresla njegovu porodičnu kuću u Kragujevcu i tom prilikom je oduzela Antićev laptop i još neke njegove privatne stvari.

On je priveden u policijsku stanicu u Kragujevcu gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Nakon toga on je prebačen u Novi Sad, gde je proveo noć u pritvoru i danas bi trebalo da bude priveden u Više javno tužilaštvo, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Ovo tužilaštvo se oglasilo mesno nadležnim jer je sedište sindikata u Somboru koji spada pod nadležnost Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR