Glas Javnosti

Uhapšena dvojica "telohranitelja" Malog Sente: Za šta se sumljiče INSPEKTORI IV ODELJENJA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Milan I. i Miloš K., inspektori odeljenja za droge Uprave kriminalističke policije čiji je načelnik Slobodan Milenković poznat po nadimku Mali Senta, sumnjiče se da su zlostavljali i mučili dvojicu mladića koju su prethodno vezali lisicama

Sektor unutrašnje kontrole MUP i Više javno tužilaštvo u Beogradu, u zajedničkoj akciju juče su uhapsili Milana I. i Miloša K., inspektore Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije. Uhapšeni policajci sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, kao i nanošenje teških povreda dvojici oštećenih.

- Uhapšenim policajcima određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega su sprovedeni u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - kaže izvor Kurira.

Kako saznajemo, uhapšeni inspektori Milan I. i Miloš K. javnosti su postali poznati letos, kada su se u pratnji svog načelnika, Slobodana Milenkovića poznatog po nadimku Mali Senta pojavili u Palati pravde.

Obezbeđuju šefa

- Milenković je tafa bio pozvan na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu, a Milan I. i Miloš K. su išli u njegovoj pratnji, pa su mnogi pomislili da su privatno obezbeđenje načelnika, sve dok se nije saznalo da su policajci - podseća sagovornik Kurira.

Strogo poverljivo - Milenković tri puta bio u tužilaštvu

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodan Milenković tri puta je odbio u Višem tužilaštvu u Beogradu, da u svojstvu građanina odgovori na pitanja. Podsetimo, prethodno je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali to nije promenilo njegovu odluku da ne odgovara na pitanja.

Inspektorima za borbu protiv droge, kolege su juče stavile lisice zbog sumnje da su dvojicu oštećenih brutalno pretukli, zbog navodnog duga.

- Uhapšeni pripadnik MUP Milan I., kako se sumnja, bavi se iznajmljivanjem nargila. Sa uhapšenim kolegom Milošem K. i još jednim muškarcem koji se za sada vodi kao NN osoba, otišli su kod dvojice oštećenih koji mu navodno nisu platili iznajmljivanje nargila. Predstavili su se i legitimisali kao policajci, vezali su ih i brutalno tukli tražeći od njih da vrate dug za rentu. Vezane su ih toliko pretukli, da su obojici konstatovane teške telesne povrede - potvrdio je sagovornik Kurira.

Brutalno prebijanje

Naš sagovornik dodaje i da prikupljeni dokazi ukazuju da su posle brutalnog prebijanja, od dvojice oštećenih uzeli novac na ime duga. Prema njegovim rečima, radi se na identifikaciji i prikupljanju dokaza i protiv trećeg osumnjičenog.

- Inače, ime Milana I. pominje se i vezano za pucnjavu koja se u decembru 2019. dogodila u Kursulinoj ulici u centru Beograda. Tada je upucan i teško ranjen doušnik policije, a do dolaska istražitelja sa lica mesta je pomeren automobil kojim se na mesto na koje je došao na primpredaju droge dovezao teško ranjeni Novopazarac, a u kom je bilo preko 60.000 evra - dodaje naš sagovornik.

Sentu pratili u stopu

Uhapšeni policajci, kako Kurir saznaje, najbliži su saradnici načelnika odeljenja za droge Slobodana Milenkovića.Na dan kada su se pojavili sa njih u Palati pravde, još najmanje trojica njihovih kolega ostala su da načelnika sačekaju u automobilu, dok se oni nisu odvajali od njega, sve dok nije ušao u kabinet u kom je razgovor sa njim trebalo da obavi zamenik Višeg javnog tužioca.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR