Glas Javnosti

UHAPŠENA DVOJICA HRVATA ZBOG PREVARA U SRBIJI! Prisvojili više od 6 miliona...

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici MUP-a Srbije, odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su dvojicu hrvatskih državljana koji se sumnjiče za krivično delo teška prevara.

Uhapšena su dva člana hrvatske bande, tridesettrogodišnji H.P. i dvadesetdevetogodišnji J.K. dok se za trećim članom intenzivno traga, a protiv njih biće podneta krivična prijava.

Prema saopštenju MUP-a, osumnjičeni su preko privrednog društva ’Digitalna platforma’, koje je registrovano u Srbiji i internet sajta dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije.

Oni su im slali uplatnice putem pošte, da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma, moraće da uplate veći iznos. Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

 

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR