Glas Javnosti

Uhapšena dva SRPSKA DRŽAVLJANINA u Austriji: Otkrivena OGROMNA količina droge, komšije se žalile na SMRAD

Hronika
Autor: Glas javnosti

Austrijska policija je uhapsila dva Srbina stara 38 i 41 godinu, zajedno sa 28-godišnjakom iz Velsa, zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga. Vrednost zaplenjene droge, kako je saopštila policija, dostiže 250.000 evra.

Policija je pronašla u gradu Kirhdorf na Kremsu kuću za uzgoj marihuane, naime brojne žalbe lokalnog stanovništva, da se oseća oštar miris kanabisa koji dopire iz naizgled neuseljene kuće, dovele su policiju na lice mesta.

Kako prenose mediji, ispostavilo se da su u kući boravile tri osobe koje, ne samo da nemaju prijavu boravka, već su ilegalno u Austriji. Njih je policija na toj lokaciji zatekla u sredu.

Detaljnijim pretresom kuće ustanovili su da je čitav prostor bio pretvoren u profesionalnu uzgajivačnicu marihuane – elektirčnu energiju su sproveli ilegalno, a da bi to učinili srušili su zid podruma i priključili se na dalekovod.

Da bi biljkama obezbedili dovoljno vode, uzgajivači su postavili sklopivi rezervoar sa pumpom koja je mogla da primi i nekoliko stotina litara vode na svakom spratu. Tu su bile i ventilacione cevi koje su služile da se neprijatni mirisi ne šire po objektu.

Tokom pretresa pronađeno je 880 biljaka koje su uzgajane i ubrane od početka februara i 22,65 kilograma „trave“ koja je bila raspoređena za sušenje. Utvrđeno je da vrednost zaplenjene droge iznosi 250.000 evra, prenose austrijski portali.

Trojica osumnjičenih odvedeni su u zatvor Garsten.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR