Glas Javnosti

UHAPŠENA DVA KORUMPIRANA INSPEKTORA: Na teret im se stavlja ZLOUPOTREBA službenog položaja!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dva inspektora i njihova tri saradnika su uhapšeni u akciji koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Osumnjičeni se terete da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane.

Inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede J. Š. (58), sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja P. S. (63), uhapšeni su sa zastupnicima jedne firme S. S. (39) i špediterom D.S. (55) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se špediteru Z.S. (57) na teret stavlja falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni inspektori su uhapšeni zbog sumnje da su u junu prošle godine, preskočili kontrolu robe, a zatim u cilju ubrzanja carinjenja robe sačinili fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S, a na šta ih je ona, zajedno sa D.S. podstrekivala.

Foto: Glas javnosti/ IlustracijaŠpediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, prilikom čega je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države. Postoji osnovana sumnja da je potom skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica u cilju upotrebe falsifikovanog dokumenta za carinjenje robe firme koju zastupa S.S.

Protiv osumnjičenih je podignuta krivična prijava i oni su privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Glas javnosti/ N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR