Glas Javnosti

DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO UHAPŠENA !

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivša sekretarka MUP Dijana Hrkalović ponovo je uhapšena večeras

Ona je 10. decembra napustila Centralni zatvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je da joj se pritvor produži, ali Viši sud nije prihvatio taj zahtev.

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i bliska saradnica prethodnog ministra policije Nebojše Stefanovića, u pritvoru je od 15. oktobra.

Nekadašnja “čelična dama” srpske policije – kako su je nazivali beogradski tabloidi – i ranije je bila predmet spekulacija kao osoba koja gaji bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Hrkalović je ove navode javno negirala.
Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović pozvana je 15. oktobra popodne na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu MUP-a. Ona se pozivu odazvala u pratnji advokata, a prema izjavi njenog branioca Nenada Tasića, nedugo potom Hrkalović je uhapšena.

Policija je iste večeri pretresla njen stan, a tokom večeri Hrkalović je u pratnji policije sprovedena u zgradu Specijalnog tužilaštva u Beogradu u Ustaničkoj ulici, gde je saslušana pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal. Tužilaštvo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) saopštilo da je protiv nje podneta krivična prijava zbog trgovine uticajem, i da je zatraženo određivanje pritvora.
Na teret joj se stavlja da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem, naveo je tada Viši sud.

BONUS VIDEO: Legendarni inspektor beogradske policije Žarko Popović Pop o kriminalu u Srbiji...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR