Glas Javnosti

Uhapšen Ukrajinac na protestu u Beogradu, ima iskustva u demonstracijama

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu.

On je na teritoriju Republike Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odseo u jednom prestoničkom hostelu. R. L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas. Sumnja da je reč o bezbednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini. Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.


Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

 Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka “onima spolja” koji, kako je istakao, “misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć”.

(Izvor Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR