Glas Javnosti

Uhapšen saradnik komandanta optuženog za masakr nad 3.800 Srba u Bosni: Očekuje se izručenje Sarajevu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Njegove jedinice u istočnoj Bosni odgovorne su za smrt više od 3.800 Srba, mahom civila

Damir Mehić (47), poznat kao Bibi, navodno je bio angažovan za izvršenje likvidacije jednog od vođa škaljarskog klana, a istovremeno je blizak saradnik Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH optuženog za zločine nad Srbima tokom masakra u Srebrenici, gde je stradalo 3.800 ljudi.


Kako saznajemo, Mehić je sa suprugom doputovao iz Italije, a lisice su mu stavljene kada je pograničnoj policiji pokazao falsifikovana srpska dokumenta. Proverom je potom utvrđeno da je on od 2020. u bekstvu i da je bio na poternici zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 17,5 godina za ubistvo Emira Džinića i pokušaj ubistva Amira i Naila Hodžića 2013. godine u BiH.

Prema našim saznanjima, očekuje se da će Mehić uskoro biti izručen Bosni i Hercegovini.

Izvor tvrdi da postoji sumnja da je Mehić došao u Beograd s namerom da izvrši atentat na visokopozicioniranog člana škaljarskog klana. Takođe, navodi se da ga je tokom boravka u Beogradu skrivao Marjan Dimitrijevski, član vračarskog klana čiji je vođa Nikola Vušović, poznat kao Ludi Džoni sa Vračara. Dimitrijevski je pre nekoliko dana bio ranjen u pucnjavi u Njegoševoj ulici na Vračaru.


Prema našem izvoru, Dimitrijevski je navodno bio povezan s Mehićem kao veza sa vračarskim klanom u Beogradu, pružajući mu utočište tokom dve godine. Postoji sumnja da je informacija o planiranom ubistvu pripadnika škaljarskog klana u Beogradu stigla do mete ili njenih saradnika, te se razmatra mogućnost da je Dimitrijevski bio žrtva pucnjave zbog te informacije.

Policija takođe sumnja da je Mehić, osim podrške od strane vračarskog klana, imao i podršku vehabija, među kojima je jedan kik-bokser koji rukovodi njihovim aktivnostima u tuzlanskom kantonu.

Postoji povezanost s Naserom Keljmendijem, a sumnja se da su oni Mehića prebacivali preko reke Drine tokom njegovog bekstva. Policija trenutno prati njihovo kretanje - kaže izvor.


Podsetimo, Kantonalni sud u Tuzli je u februaru ove godine, dok je Mehić bio u odsustvu, izrekao kaznu zatvora od 17 godina i pet meseci zbog ubistva koje je počinio tokom sukoba dve kriminalne grupe.

Pored Mehića, za isti zločin su osuđeni Amir Lisičić na 16 i po godina zatvora, Amir Mehić na 11 godina i šest meseci, Denis Rahmanović na jednu godinu i Mersed Mehanović na šest meseci zatvora.

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR