Glas Javnosti

UHAPŠEN OSUMNJIČENI 'SPAJDERMEN IZ NIŠA': Preko oluka i gromobrana upao u 24 stana, a iz 19 ukrao novac i zlato?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Nakon izuzetno temeljnog efikasnog operativnog rada niška kriminalistička policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsila je N.R. (35) iz Niške Banje koji se sumnjiči da je na teritoriji grada za protekla dva meseca obio 24 stana iz kojih je ukrao novac i dragocenosti vredne 2,8 miliona dinara.

Uhapšeni je, kako se sumnja, u kuće i poslovne prostorije sugrađana ulazio penjući se preko gromobrana i oluka a potom bi obijao balkonska vrata i pravio premetačinu u stanu. Od početka februara do 6.aprila sumnja se da je provalio u 24 stana a da je iz 19 obijenih domova ukrao novac i zlato.

-Reč je o veoma veštom obijaču izuzetno fizički spremnom koji je bez problema mogao da se popne uz oluk ili gromobransku instalaciju do stanova ili viših spratova kuća. Prethodno bi tipovao stanove ili kuće u kojima nema svetla, kako bi bio siguran da nema ukućana u njima. Kada bi ušao u stan, zaključao bi vrata iznutra da u slučaju povratka ukućana ne bi mogli da uđu a onda krao isključivo novac, zlato i satove. U pet stanova nije našao ništa što bi mu odgovaralo da ukrade, zato se za tih pet obijanja tereti za pokušaj teške krađe, kaže izvor za Blic.

 

Operativci niške kriminalističke policije su veoma pažljivo i temeljno radili na ovom slučaju i na kraju došli do identiteta osumnjičenog.

Juče je pronađen i uhapšen u momentu kada je u jednoj zalagaonici prodao deo ukradenih dragocenosti. Kod njega je pronađeno par hiljada evra i dvadesetak hiljada dinara. Sumnja se da je deo zlatnog nakita prodat kao lomljeno zlato.

Deo ukradenih stvari je nađen i biće vraćen vlasnicima.

Inače, N.R. je višestruki povratnik a poslednji put je sa robije izašao prošle godine.

Osumnjičenom N.R. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti sproveden u tužilaštvo.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR