Glas Javnosti

Uhapšen jer je u Zemunu izdavao stan ilegalnim migrantima

Hronika
Autor: Glas javnosti

Muškarac (30) uhapšen je u Zemunu zbog sumnje da je dvojici ilegalnih migranata izdavao stan u ovom naselju za novčanu naknadu od 500 evra mesečno.

Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu u cilju suzbijanja ilegalinih migracija i trgovine ljudima, preduzima dokazne radnje protiv I.M. (30) zbog postojanja osnova sumnje da je isti za novčanu naknadu u iznosu od 500 evra mesečno, a bez prijavljivanja nadležnim organima, omogućio licima L.R. (21) i R.Z. (23), inače državljanima Maroka, da koriste njegov stan u Zemunu, te da im je na taj način omogućio nedozvoljeni boravak na teritoriji Republike Srbije, rečeno je iz ove institucije.

U saopštenju se dodaje da je, u odnosu na L.R. i R.Z, Prekršajni sud u Beogradu doneo presude kojim ih je oglasio odgovornima, jer su izbegavajući graničnu kontrolu, van mesta određenog za prelaz državne granice, nezakonito ušli na teritoriju Republike Srbije, te ih osudio na plaćanje novčane kazne, dok je u odnosu na I.M. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina zatvora.




Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR