Glas Javnosti

UHAPŠEN BIVŠI UPRAVNIK ATELJEA 212: Sumnja se da je član grupe koja je krala ORDENJE iz zgrade SIV-a!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novica Antić, upravnik beogradskog pozorišta Atelje 212, uhapšen je kao član grupe koja je krala ordenje iz zgrade SIV,.

Njemu je, posle saslušanja, određen pritvor do 30 dana, koji može biti i produžen.

Podsetimo, u velikoj akciji policije i tužilaštva priveden je veći broj osoba, osumnjičenih da su godinama iznosili skupoceno ordenje i druge slične dragocenosti iz zgrade SIV na Novom Beogradu.

Kako se procenjuje, odneto je ukupno 43.000 komada.

Antić (63) na mesto upravnika kultnog pozorišta postavljen je u septembru 2019. Njegovo imenovanje pratili su protesti pojedinih glumaca.

Nasledio je Branimira Brstinu na tom mestu. U dva mandata bio je državni sekretar u Ministarstvu kulture, počev od 2001. godine.


(Foto: Jutjub)

Svi u kolektivu bili su šokirani kada su saznali šta se dogodilo.

- Mislili smo da je reč o nekoj grešci. Uopšte nam nije doprlo do mozga da se radi o Novici. Prosto neverovatno. Verujte da danima ne možemo da dođemo sebi.

Nemamo nikakve preciznije informacije, ne znamo detalje krivične prijave, ali nadamo se da će istraga biti brza, pa ako je kriv neka odgovara.

Žao mi je čoveka što je u pritvoru, međutim, pošto su teške optužbe u pitanju, videćemo. Ne znam šta bih vam više rekao - kaže sagovornik iz Ateljea 212.


Glas javnosti/R05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR