Glas Javnosti

„Ударао ме је столицом, пекао пеглом и убадао ножем. Газио ме је по телу и скакао ми по леђима...“: Потресно сведочење брутално пребијене девојке из Бановог Поља

Hronika
Autor: Novosti.rs/foto: pixabay

Ивана Филиповић о злостављању које је претрпела од Ђорђа Лацковића. Сведочила о мучењу из посебне собе Вишег суда

Пo стану је тражио мотку, говорећи да ће наћи нешто да ме премлати. Ударао ме је кухињском столицом, пекао ме је пеглом по руци и убадао ножем по ногама кроз тренерку, у којој сам отишла у болницу. И данас је чувам. Газио ме је по телу и скакао ми по леђима...

Ово је у четвртак, између осталог, у свом сведочењу испричала Ивана Филиповић (23) из Бановог Поља код Богатића, за чије је брутално пребијање 12. марта 2019. оптужен њен сада бивши момак Ђорђе Лацковић (25) из Клења код Богатића.

Ивана је о ономе што се догодило у њиховом подстанарском стану у Косовској улици у Новом Саду говорила из посебне собе Вишег суда у Новом Саду, намењене за осетљиве сведоке, путем видео-линка.

Пекао ме је, трзала сам се на сваки додир пеглом, завртао ми је рукав мајице и прислањао је на руке и врат - испричала је Ивана у свом сведочењу, истичући да је физичко насиље трпела две године. - У јесен 2017. године, у октобру или новембру боцкао ме је шрафцигером, и тада сам имала хематоме. То је прошло, а ожиљци од ножа су још видљиви.

Сведок Љубица Пантелић, која је Ивану одвела у болницу, казала је да јој се другарица првој пожалила да има проблема са Ђорђем, када је септембра 2018. дошла да живи у Нови Сад.

Тада ми је испричала истину, а ми који је познајемо негде смо то и раније знали - казала је Љубица. - Код ње у стан сам са мојом рођеном сестром, са којом је Ивана ишла у исти разред и дружиле се, ишла када је Ђорђе на послу.
Говорећи о Иваниним повредама, вештак судске медицине др Владимир Пилија је казао да је на основу лекарске документације коју је имао на располагању, констатовао да су Иванине повреде биле тешке и опасне по живот. Опекотине по телу је оценио као првог на други степен, а како је навео у налазу, имала је крвне подливе са леве стране грудног коша и прелом ребара, од трећег до шестог.

- Њено здравствено стање се 15. марта 2019. погоршало због продора ваздуха и крви у грудну шупљину и дошло је до колапса левог плућног крила - предочио је судски вештак. - Тада је оперисана, грудни кош је дрениран, после чега је побољшано дисање и њено опште стање.


ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ

Судско веће је и у четртак одбило предлог Лацковићевих бранилаца да он буде пуштен из притвора и да се та мера замени блажом, односно кућним притвором. Свој захтев су образложили да је боравком у притвору повређено његово уставом загарантовано право на слободу.

 Испитани су сведок и оштећена - навели су браниоци, напомињући да разлог да ће поновити кривично дело не стоји.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR