Glas Javnosti

UBISTVO U POKUŠAJU: Saslušan učenik Trgovačke škole koji je nasred časa IZBO DRUGA NOŽEM

Hronika
Autor: Glas javnosti

M. K. (17) učenik Trgovačke škole u Beogradu koji je nasred časa nožem zvani "skakavac" napao i povredio Ž. Š. (16), saslušan je u Višem sudu kod dežurnog sudije za maloletnike.

- Njemu se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju - rekao je izvor iz istrage ovog slučaja za Telegraf.

Policajci iz policijske stanice Stari grad uhapsili su M.K. (17) učenika prvog razreda Trgovačkoj škole u Beogradu neposredno nakon što je nožem napao i povredio Ž. Š. (16) takođe đaka te školske ustanove pre tri dana.


- Prvo su se svađali oko toga čiji je kraj jači, a potom je krenuo haos. Potom je M. K. uzeo stolicu i udario Ž. Š. u glavu, onda ubo nožem kod bubrega. Kada je policija došla na uviđaj, po školi su bile kapi krvi po spratu - rekao je jedan od očevidaca.

Napad se dogodio nasred časa

- Policija je u kanti za smeće našla krvav nož kojim je uboden maloletnika. Nakon napada Ž. Š. se dao u bekstvo, policija ga je uhapsila u Balkanskoj ulici - kaže izvor blizak istrazi.

Prema njihovim saznanjima, napad se dogodio, oko podne, kada su se dvojica učenika posvađala, u učionici, tokom nastave. Osumnjičeni za napad M. K. (17) najpre je školskog druga udario stolicom, a onda ga nožem ubo u leđa. Nastavnica i ostali učenici odmah su pozvali lekare i policiju. Ekipa Hitne pomoći prevezla je povređenog učenika u dečiju kliniku u Tiršovoj.


Policijske patrole stanice Stari grad, koje su prve izašle na mesto napada, ubrzo su u okolinim ulicama privele osumnjičenog. U jednoj kanti za smeće, u blizini škole, pronađen je i nož tzv. skakavac, kojim je 16-godišnji učenik napadnut.

Povređeni mladić nalazi se van životne opasnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR