Glas Javnosti

UBISTVO U OBRENOVCU ZBOG ZELENAŠKOG DUGA? Pozajmio 1.000 evra, vratio mu 3.000, a on tražio još i pretio

Hronika
Autor: Glas javnosti

D.S. (47) uhapšen je u subotu u Obrenovcu pošto je u iznajmljenom stanu u kom živi nožem ubio poznanika Č.Lj. (71).

D.S. je, prema nezvaničnim saznanjima, ranije pozajmio od Č.Lj. 1.000 evra, uz zelenašku kamatu i u dogovorenom roku mu je vratio ukupno čak 3.000 evra!

Međutim, Č.Lj. je, navodno, nastavio da traži pare od D.S., pa mu je ovaj u naletu besa zabio nož u grudi, a onda se predao policiji.

Opisao zločin

Izvor iz istrage kaže da je D.S. u subotu oko 16.45 ušao u policijsku stanicu u Obrenovcu i policajcima rekao: "Došao sam da se predam. Ubio sam čoveka".

"Rekao je još da se telo nalazi u iznajmljenom stanu i naveo adresu. Policajci su ga potom pretresli i u torbici koju je imao kod sebe pronašli krvav nož. On im je odmah kazao da je to oružje kojim je ubio svog poznanika", rekao je izvor.

Nekoliko patrola policije je zajedno sa osumnjičenim odmah otišlo do stana u kom D.S. živi i tamo su u jednoj fotelji pronašli mrtvog starijeg muškarca, koji je imao nekoliko ubodnih rana po grudima.

"Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog čoveka, a policija je zatim utvrdila njegov identitet. Krvi je bilo svuda po sobi, kao i na fotelji u kojoj je bio ubijeni muškarac. Nakon uviđaja, telo je prevezeno na obdukciju", napominje izvor.

U međuvremenu, D.S. je do detalja ispričao kako je došlo do ubistva.



"Kazao je da mu je Č.Lj. pre izvesnog vremena pozajmio 1.000 evra, uz zelenašku kamatu. D.S. se pravdao da je s vremenom vratio Č.Lj. oko 3.000 evra, ali ovaj mu je uvek tražio više i izmišljao novi dug na ime kamate", objasnio je izvor i dodao:

"Navodno, D.S. je kobnog dana pozvao Č.Lj. u svoj stan i tamo mu je saopštio da nema više para i da mu neće više dati ni evro pošto je u teškoj finansijskoj situaciji. Međutim, Č.Lj. je, po tvrdnjama D.S, počeo da mu preti da će mu poslati neke opasne kriminalce iz Obrenovca. Izbila je svađa, a D.S. je tad potegao nož i izbo ga", rekao je sagovornik.

Stanovi za smeštaj radnika i nadničara

Meštanin naselja Gaj kaže da je u subotu čuo policijske sirene i da je tada saznao da se desilo ubistvo.

"Ta zgrada u kojoj se desilo ubistvo nekada je služila za smeštaj radnika, fizikalaca koji su radili po Obrenovcu i okolini. Ne znam od koga je osumnjičeni tamo iznajmio stan, jer ljude iz te zgrade ne poznaje skoro niko od nas starosedelaca iz naselja. U subotu po podne video sam policiju i najpre pomislio da migranti opet prave neku frku, ali sam onda saznao da je ubijen neki čovek", kaže ovaj Obrenovčanin.

Doživotna robija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, D.S. je određeno zadržavanje do 48 sati, uz krivičnu prijavu za teško ubistvo, za šta je zaprećena maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Inače, ovo je samo poslednji u nizu obračuna koji su se dogodili u Obrenovcu u poslednjih nekoliko meseci. Početkom februara, podsetimo, desila se pucnjava u naselju Rvati, a ispostavilo se tada da je jedan muškarac ispalio nekoliko hitaca iz pištolja ka svom komšiji samo zbog preglasne muzike?! Zbog učestalih incidenata je pre izvesnog vremena angažovano i nekoliko patrola Žandarmerije da obilazi Obrenovac, a sve zbog procene da je u ovom mestu kriminal u porastu.

Glas javnosti/Informer

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR