Glas Javnosti

UBISTVA, PLJAČKE I DROGA: Deca POZNATIH koja su se proslavila u sukobu sa zakonom! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Izgleda da ime slavnih roditelja ipak nije jedino poslužilo da se deca sa srpske javne scene proslave. Nažalost, za mnogu decu poznatih "put slave" utrla je crna hronika. Od strašnih ubistava, preko tuča, droge i krađe. Neki slučajevi su veoma poznati javnosti, dok su neki uspeli (manje-više) brzo da se zaborave.

Jedan od najnovijih slučajeva je slučaj sina pevača Olivera Mandića.

Foto: Facebook/Printscreen

Darijan Mandić (39) uhapšen je u petak popodne nakon što je napao policajce koji su došli po pozivu njegove majke Mirjane (64). zbog nasilja u porodici.  Posle saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu je pušten na slobodu. Kako se navodi, on se oko 16 časova posvađao sa majkom Mirjanom sa kojom živi na Voždovcu, a potom je i fizički napao. Ona je pozvala policiju, jer je Darijan, prema njenim rečima, bio sve agresivniji, a kada je došla policija, napao je i njih. Njemu je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa majkom, jer ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici.

Foto: Instagram/Printscreen

Jedan od najpoznatijih slučajeva dece poznatih koji su završili na optuženičkoj klupi je svakako sin Željka Mitrovića. Aleksandru Mitroviću se već sedmu godinu sudi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17) u Ustaničkoj ulici. Podsetimo, suđenje Mitroviću otpočelo je u oktobru 2015, pune dve godine nakon nesreće, a čitav postupak od početka prate brojne kontroverze. Osim što su se suđenja često odlagala, najčešće zbog izostanaka svedoka, veštaka, ali i promena postupajućih tužilaca i sudija, zabeležen je i višemesečni prekid održavanja glavnih pretresa, u trenutku kada je postupajuća sudija naložila da se dotad sva odrađena veštačenja, obave ponovo zbog brojnih nelogičnih rezultata i stavova veštaka.

Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, koji se proslavio ulogom Ciganovića u seriji “Bolji život”, uhapšena je pre pet godina zbog sumnje da je satarom ubila majku Ljiljanu (62) i baku Ivanku Đukić (91) u stanu u Mileševskoj ulici u kojem se nalazila i njena šestomesečna ćerka. Teodora je tada odvezena u teškom stanju na VMA jer je bila predozirana alkoholom i lekovima.

Foto: Facebook/Printscreen

Stravičan zločin počinila je i Jelena Špagović (26), ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i funkcionera Srpske desnice. Ona je optužena je da je u junu prošle godine zverski ubila komšinicu Majdu Garović (80) u Zemunu, kako joj ne bi vratila dug.

Ubistvo je otkriveno 20. juna 2019. u Krčedinu, kada je prolaznik pronašao ugljenisane delove tela u kontejneru. Tu se nalazilo iskasapljeno telo starice kojoj su, kako su tada naveli iz policije, odsečene ruke, a trup zapaljen. Tačnije, staricu je nasmrt pretukla, a zatim isekla njen leš na komade i ukrala zlatan lanac sa tela, koji je kasnije prodala u jednoj zalagaonici. Delove tela je zatim stavila u kofer, koji je ubacila u iznajmljeni automobil “pežo 508” i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, gde ga je bacila u kontejner i zapalila ga. Uhapšena je 6. jula iste godine.

Foto: Facebook/ Printscreen

Milan Radulović, sin tekstopisca Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, hapšen je više puta, a razlog za njegova krivična dela je, kako se već godinama navodi u medijima, droga.

Potom, u hronici se pre šest godina našao i Vuk Pavković, sin generala Nebojše Pavkovića koji je, vozeći BMW 320I, u Katanćevoj ulici u Beogradu pokosio Mitu Spasića. Osim što ga je tada u punoj brzini udario kolima na pešačkom prelazu, nesrećnom čoveku je neko posle nesreće ukrao novčanik sa 30.000 dinara, zdravstvenu knjižicu i mobilni telefon. Od težih povreda se lečio na Urgentnom i VMA.

Foto: Instagram/Printscreen

Sin pevačice Snežane Đurišić uhapšen je pre dve godine zbog sumnje da je počinio niz teških krađa. Odranije je poznat policiji zbog izazivanja dve saobraćajne nesreće, a bežao je i iz klinike za odvikavanje od alkoholizma.

Foto: Facebook/Printscreen

Rašid Sakić, sin preminulog pevača Sinana Sakića, takođe je hapšen više puta. U Loznici je pretukao i opljačkao jednog krojača. Sinanov najstariji sin je privođen još kao maloletnik i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. “Karijeru” je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji “Sablja” priveden je i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici. Prošle godine je izašao iz zatvora nakon što je odležao 12-godišnju kaznu zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića, kao i posedovanja droge, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Foto: Instagram/Printscreen

Sinovi Zorana Šijana, ubijenog kriminalca, Mirko i Vukašin, takođe su dobro poznati policiji. Vukašin je hapšen zbog pucnjave na Novom Beogradu, a Mirko, inače i sin pevačice Goce Božinovske privođen je zbog bahate vožnje i saobraćajnih prekršaja, bodenja nožem, tuča, kokaina…

Pre skoro 20 godina, uhapšen je Vojkan Stefanović, sin narodnog poslanika Aleksandra Stefanovića, jer je naočigled prolaznika pokušao da siluje maloletnicu. Takođe je hapšen i zbog trgovine drogom.

Foto: Youtube/Printscreen

Potom, Zvezdan Slavnić, sin legendarnog košarkaša i trenera Moke Slavnića je po kriminalnim delima javnosti poznat još od marta 1998, kad je kao dvadesetdvogodišnjak u klubu “Četiri sobe” pucao u Olivera Jovanovića. Od zadobijenih povreda Jovanović je preminuo 12 dana kasnije, a Slavnić je uhapšen dve nedelje posle obračuna u stanu prijatelja u Novom Beogradu u kojem se krio od policijske potere. Osuđen je na devet i po godina, ali mu je kazna, koju je odležao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena na osam godina. Hapšen je i 2002. godine, kad je za vreme zatvorskog vikenda udario vlasnika beogradskog restorana „Trag“ jer mu nije ostavio slobodan sto.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR