Glas Javnosti

UBISTVA KOJA SU POTRESLA SRBIJU! Šokantni detalji surovih likvidacija plaćenog ubice Čaba Dera!

Hronika
Autor:

Čaba Der (40) iz Čantavira, koji je uhapšen prošle godine u Pragu zbog sumnje da je počinio nekoliko likvidacija, uključujući i ubistvo Nebojše Markovića u januaru prošle godine na Banovom brdu, hladnokrvno je na mestu zločina opisao kako je 20. septembra 2018. ubio biznismena Lasla V. na periferiji Budimpešte!

Policajci naoružani dugim cevima, sa šlemovima i u punoj opremi, odveli su ga na mesto zločina kako bi na samom kraju istrage koja je vođena još jednom rekonstruisali ceo događaj.

 - Došao je belim "mercedesom ML" - čuje se na snimku mađarske policije kako Čaba Der počinje svoje priznanje, dok ga specijalci vode vezanog lisicama i sa pancir prslukom.

- Auto je bio okrenut u pravcu šume. Ne sećam se detalja, jer nisam obraćao pažnju na njih - odgovorio im je na mađarskom jeziku na pitanje da li se seća registracije automobila.

Podsetimo, Čaba se sumnjiči da je biznismena namamio da dođe i sastane se s njim na periferiji glavnog grada Mađarske tako što mu je ponudio na prodaju 11 kilograma kokaina. Međutim, prema sopstvenom priznanju, Čaba je u torbu umesto kokaina stavio zaslađivač u pakovanjima od po jednog kilograma.

Kada su se našli, Laslo V. je nameravao da proveri kvalitet droge, ali ga je Čaba tada navodno primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo biznismena je, podsetimo, pored potoka pronašla žena koja je šetala psa.

- Razgovarali smo o 11 kilograma kokaina, ali to je bio samo povod da ga namamim i ubijem. On je meni u Mađarskoj bio velika pretnja, jer je mojim neprijateljima u ovoj zemlji davao logističke savete kako da me ubiju. Kada sam ga ubio, telo sam odvukao u pravcu potoka, a torbu koju sam nosio sakrio sam ispod cevi i pokrio travom i korovom - vidi se na snimku mađarske policije kako Čaba, kog specijalci ni na trenutak ne ispuštaju iz ruk,u šeta po šipražju i sa lisicama na rukama pokazuje lokacije na kojima je ubio i sakrio tragove posle zločina.

- Torbu sam sakrio i ostavio jer sam se plašio da je ne vidi moja devojka. Oružje iz kog sam pucao sam zakopao u šumi - detaljno je priznao likvidaciju mađarskog biznismena Der, poznat po nadimku "nasmejani ubica".

Podsetimo, Čaba Der, kog Mađari zovu još i "vojvođanski atentator", uhapšen je 1. marta u jednom hotelu u Pragu. Lisice su mu stavljene u hotelskoj sobi, a kod njega su pronađena dva pištolja, prigušivač, municija, kao i oprema za maskiranje - perika i naočare, pa se sumnjalo da je pripremao novu likvidaciju. Njegovo izručenje tada je tražila i Srbija, ali je on na saslušanju izjavio da ne želi da bude izručen našoj državi, već Mađarskoj.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR