Glas Javnosti

UBIJENA DEVOJKA IZ NOVOG SADA UBICU PRIJAVILA PRE DVE NEDELJE: Ni zabrana prilaska ga nije sprečila da izvrši zločin

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nasilnik V. R. (34) je u sredu ubio svoju bivšu partnerku I.R. (27), a zatim i sebe. Devojka je prijavila svog partnera za nasilje pre samo dve nedelje, kada su mu izrečene hitne mere zabrane prilaska!

Devojka je prijavila nasilnika 25. aprila ove godine, a njemu su ubrzo izrečene hitne mere zabrane prilaska, kao i udaljavanje iz stana.

Policija procenila da postoji opasnost od nasilja

- O navedenoj prijavi, ovo tužilaštvo je od strane PU Novi Sad izvešteno istog dana, te je povodom tog događaja od strane nadležne PU Novi Sad izvršena procena rizika i procenjeno je da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, te su licu V. R. izrečene hitne mere u vidu zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja I. R., odnosno da se privremeno udalji iz stana u kom boravi, u trajanju od 48 časova, shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.
.
Predmetna procena rizika dostavljena je ovom tužilaštvu 25. aprila, sa propratnom dokumentacijom, te je ovo tužilaštvo istog dana iniciralo i od Osnovnog suda u Novom Sadu donošenje rešenja kojim je usvojen predlog ovog tužilaštva da se licu V. R. produže navedene hitne mere koje su mu izrečene na period od 30 dana - saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Upucao devojku u kozmetičkom salonu, pa sebe

Podsetimo, mladić je u sredu u popodnevnim časovima uleteo u kozmetički salon i upucao devojku, pa potom pucao sebi u glavu. Žrtva je bila vlasnica salona.



Devojka I. R. (27) je preminula na licu mesta.

Posle toga, on je pucao sebi u glavi, i preminuo je od zadobijenih povreda u Kliničkom centru Vojvodine.

V. R. je bio član Srpskog četničkog pokreta, blizak SNP 1389. Policija mu je oduzela 6 pušaka nakon što ga je devojka prijavila za nasilje. On je radio u jednoj prodavnici oružja.

Pištolj kojim je izvršio ubistvo i samoubistvo bilo je u nelegalnom posedu, dok je oružje koje je bilo oduzeto bilo u legalnom posedu. Meru je policija izdala i oduzela oružje kao preventivnu meru da ne bi došlo do zločina.

Ove godine je u Srbiji ubijeno 17 žena, za nešto više od četiri meseca.


Glas javnosti/B07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR