Glas Javnosti

UBICA IZREŠETANOG SJENIČKOG NOVINARA EDINA HAMIDOVIĆA POBEGAO U CRNU GORU, KRIJE SE U ULCINJU I OKOLINI?!?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni za ubistvo novinara iz Sjenice, Edina Hamidovića (48) koji je prekjuče preminuo je u kragujevačkom Kliničkom centru od posledica teškog ranjavanja, kako saznaje izvor Glasa javnosti, sam sebe bahato locirao fotkama na društvenim mrežama u Ulcinju i okolini!

Povodom smrti Edina Hamidovića, novinara i urednika “Sjeničkih novina” predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić proglasio je, za ovaj vikend, trodnevnu žalost.

Na Edina Hamidovića, u prošli petak predveče, 6. avgusta, naočigled velikog broja ljudi u centru Sjenice, napadač je pucao iz auta u pokretu i pogodio ga sa četiri metka.

Dva metka pogodila su ga Hamidovića u stomak, kao i po jedan u rame i nogu oštetitivši mu arteriju, zbog čega je došlo do obilnog krvarenja.

Sa teškim povredama, opasnim po život, Hamidović je prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru gde je operisan, međutim uskoro se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo i hitno je prebačen u Klinički centar u Kragujevcu.

Borba za Hamidovićev život je trajala danima, što potvrđuje i novinarski izvor Glasa javnosti iz tog kraja:

- Edin je dobio sepsu, potrebna mu je bila veća količina krvi, pričalo se da je za operaciju neophodno oko 15 litara krvi i desetak njegovih prijatelja iz Sjenice i Novog Pazara je otišlo u Klinički centar u Kragujevac da pomognu kao dobrovoljni davaoci. Fejsbuk stranica “Sjeničke novine”, čiji je Edin bio osnivač i urednik, prva je prekjuče oko ponoći javila da je izgubio životnu bitku. Takav zločin ubistva u centru Sjenice ne pamte ni najstariji stanovnici, pogotovo jer je Hamidović u tom trenutku bio u društvu supruge i deteta - objašnjava izvor Glasa javnosti i dodaje da je ubijeni bio aktivni član Stranke pravde i pomirenja, Muamera Zukorlića.

Iz policije se, nakon zločina, moglo ubrzo saznati da je krenula u potragu za osumnjičenim E.L. (27), blokirajući glavne putne pravce, ali je on uspeo da pobegne, kako se sumnja u Crnu Goru. Onda se saznalo da je policija uhapsila R. Đ. iz Novog Pazara, koji je navodno pomogao E. L. da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i određen mu je pritvor do 30 dana.

- Ovde se, ipak, svi dobro poznajemo i znamo da je taj E. L u stvari Emrah Latović, sin Izeta Latovića, aktiviste Ljaićevog SDP-a. Taj Izet ima, što nije neka tajna, i ozbiljan kriminalni dosije. Inače, i Izetova ćerka Adelisa Latović je odbornik u lokalnom parlamentu baš na listi “Evropska Sjenica - Rasim Ljajić”.

Edin Hamidović je pisao političke kolumne u “Sjeničkim novinama”, a koliko se zna ozbiljne pretnje je počeo da dobija nakon nedavnog teksta “Konj za trku” gde je dobro potrkpio svoje političke proitivnike, a zna se, da je te pretnje smrću prijavio policiji. Iz policijskih izvora se može čuti da je osmnjičeni, ovih dana, bahato po društvenim mrežama kačio fotografije iz Ulicinja i okoline. Tako da mu je navodno sužen krug kretanja i očekuje se da ga uskoro uhapse, ako već i nisu, što se takođe priča - navodi izvor Glasa javnosti iz Sjenice.

Vest o Hamidovićevoj smrti brzo se, od prekjuče u oko ponoći, proširila društvenim mrežama, a najviše je komentara bilo oko toga da se atentat na Hamidovića desio kada je na ulici u centru Sjenice bilo mnogo ljudi, kao i uvek početkom avgusta, kada dosta njih iz dijaspore dođe u posetu rodnom kraju. Podsećaju i na događaje od preko desetak godina kada se takođe pucalo između pristalica SDP i SDA Sandžaka, a bilo je i slučajno pogođenih građana, pa i stradalih, a jedan je ostao trajni invalid.

O Edinu Hamaidoviću samo lepe reči, ne samo prigodne kao preminulom, već kao dobrom novinaru ali i čoveku koji voleo svoj grad, ko je pomogao ljudima bez obzira na stranačku, nacionalnu ili versku pripadnost. Takođe, isključuju svaku mogućnost da se zamerio nekim kriminalcima, jer nikada nije viđan sa ljudima iz tog okruženja. Preovlađuje mišljenje da je za sve kriva “prokleta politika” koja im je već dosta zna nanela, ali i da je strah i dalje opravdano prisutan jer u Srbiji uskoro kreće predizborna kampanja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR