Glas Javnosti

UBICA IZ SOMBORA GODINAMA ZLOSTAVLJAO PORODICU! Osuđen na tri godine zatvora i odmah pušten na slobodu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zdravko Goranović koji je ubio svoju ženu i dve ćerke, a potom se obesio, bio je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog nasilja u porodici.

Kako se saznaje. on nije ni dana bio u zatvoru već je u pritvoru proveo nepunih pet meseci a zatim je pušten na slobodu, saznaje Blic. 

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru kažu da je protiv Zdravka Goranovića nakon sprovedenog istražnog postupka, podignuta optužnica zbog opravdane sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici, a prema svojoj bivšoj supruzi i ćerki. Optužnicom se okrivljeni teretio za radnje koje su preduzete u periodu od 2016. do 2020 godine.

- Krivična prijava protiv imenovanog je podneta ovom organu od strane Policijske uprave u Somboru, nakon što je bivša supruga, oštećena, prijavila događaj u maju mesecu 2020. godine. Ova krivična prijava je prva i jedina krivična prijava podneta protiv Zdravka Goranovića zbog krivičnog dela nasilje u prodici. Povodom podnete krivične prijave Zoranu Goranoviću su bile izrečene hitne mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i na predlog tužilaštva su produžene rešenjem suda. Istovremeno je tužilaštvo Osnovnom sudu u Somboru, u vanparničnom postupku, podnelo tužbu za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici i doneta je presuda kojom je Zdravku Goranoviću zabranjeno da uznemirava suprugu i decu, a naloženo je i iseljenje iz porodične kuće – kažu za ’’Blic’’ u somborskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Na predlog tužilaštva određen je pritvor prema okrivljenom Zdravku Goranoviću, još u fazi istrage, s obzirom na to da se nije moglo obezbediti njegovo prisustvo u postupku koji je vođen, jer se krio i postojala je opasnost od bekstva.

- Dana 30.07.2021. godine je lišen slobode i od tada se efektivno nalazio u pritvoru po prethodno stavljenom predlogu tužilaštva. Optužnica protiv njega je tada već bila podignuta i potvrđena od strane Osnovnog suda u Somboru. Na ročištu za glavni pretres koje je održano 20.12.2021. godine, kada je i okončan postupak pred sudom, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor. Okrivljeni je oglašen krivim po optužbi i nepravnosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju tri godine i tri meseca, a pritvor nije produžen, već je ukinut. Po prijemu odluke o ukidanju pritvora tužilaštvo je odmah izjavilo žalbu – objašnjavaju za pomenuti portal u Osnovnom javnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR