Glas Javnosti

UBICA IZ MLADENOVCA ŠAMARA PO ZATVORU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema informacijama koje smo dobili, on je udario šamar drugom pritvoreniku, i ovaj njemu. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbeđenje.

Uroš Blažić (21), osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca u pritvoru u Smederevu - pravi probleme. 

Prema informacijama koje smo dobili, on je udario šamar drugom pritvoreniku, i ovaj njemu. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbeđenje.

On je iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na veštaćenju, vraćen u pritvor u Smederevu.

Inače, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva veštačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.Uroš Blažić 4.maja ove godine sejao je smrt po selima Malo Orašje u Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da je bio izložen podsmehu, ruganju, isejavanju".

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Smrt je počeo da seje iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobi. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.


Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR