Glas Javnosti

U Višem javnom tužilaštvu počelo saslušanje oca masovnog ubice iz Mladenovca

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu počelo je saslušanje Radiše Blažića. (54) oca masovnog ubistva Uroša Blažića, koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Posle saslušanju će biti poznato da li će tužilaštvo predložiti sudu da osumnjičenom odredi pritvor.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.


Prilikom pretresa objekata koje koristi Radiša nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Uroš Blažić. je 4. maja u večernnjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, posle čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.

Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR