Glas Javnosti

U TORBI KILO DUKATA, IZ NASLONA ISPADALA LOVA: Na Mardarama putnici uhvaćeni sa HILJADAMA EVRA i ZLATNICIMA "Franc Jozef" (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na kontrolnom punktu Merdare, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja 55 dukata "Franc Jozef" vrednosti oko 44.000 evra kao i 16.000 neprijavljenih evra.

Zaplenjeni dukati i novac pronađeni su u automobilu marke "Mercedes benc" rumunskih registarskih tablica kojim je ka Kosovu putovalo dvoje rumunskih državljana koji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnim pregledom, najpre je u pregradi koja se nalazi u naslonu između zadnjih sedišta pronađena kesa sa 36.000 evra, a potom je ličnim pregledom u torbi putnice pronađeno i 55 dukata Franc Jozef iz 1915. godine, teških oko 770 grama.

Foto: Uprava carina

Putnicima je od ukupno pronađene sume vraćeno po 10.000 evra, dok će preostali novac i dukati, čija je vrednost procenjena na oko 44.000 evra, biti predmet prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, prenosi b92.net.

Foto: Uprava carina

Do okončanja postupka, pored otkrivenog zlata i novca, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, biće zadržan i automobil  pomenute marke koji je procenjen na oko 80.000 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR