Glas Javnosti

U ŠPANIJI ‘PALA’ BALKANSKA NARKO-BANDA: Zbog uzgajanja marihuane uhapšeni Srbi, Hrvati i Crnogorac

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija u Španiji uhapsila je prošle sedmice dvojicu  Srba, dvojicu Hrvata i jednog Crnogorca, nakon što je izvršila pretres na tri lokacije, otkrila laboratorije za uzgoj marihuane i zaplenila više od 3.000 biljki u provincijama Alikante i Mursija. 

Španska policija je kod uhapšenih pronašla i falsifikovana dokumenta, a za još jednim Srbija traga.

Hapšenje je usledilo posle nekoliko meseci istrage, a pripadnici španske Nacionalne garde identifikovali su grupu ljudi za koju su sumnjali da se bavila uzgojem i distribucijom opojnih supstanci.

Kako španski mediji pišu istraga je bila veoma kompleksna jer je osumnjičena narko-banda imala velike mere obezbeđenja, što je u svakom trenutku otežavalo praćenje i diskretan nadzor koji su sprovodili agenti.

Kako se navodi kada su agenti upali u tri objekta, dvojica od petorice osumnjičnih su pokušali da pobegnu, ali su ih je policija sustigla i privela.

Lokalni mediji prenose da je za jednog od uhapšenih raspisan nalog za ekstradiciju u Srbiju, zajedno sa zahtevom Istražnog suda u Valensiji, a oba zločina povezana su sa trgovinom narkoticima.

Krali striju za  laboratoriju marihuane

U tri objekta zaplenjene su biljke koje bile su u poodmakloj fazi rasta i cvetanja, a neke su bile spremne za rezanje. Agenti su naglasili da su kuće bile savršeno opremljene i struktuirane za uzgoj konoplje i da su imale sofisticiranu mehanizaciju i tehnologiju za održavanje temperature kako bi se postigao brži rast, a sve to bilo je ilegalno priključeno na regularnu elektičnu energiju.

U policijskom pretresu na četvrtoj adresi gde je živela osoba osumnjičena da se nalazi na čelu ove organizacije, pronađeno je 12.000 evra u gotovini, razna dokumenta i zalihe koje se dovode u vezu sa zaplenjenom drogom, prenosi Informacion.es 

Kako navode špenski medijui uhapšenima se na teret stavlja zločin protiv javnog zdravlja zbog narkotika, falsifikovanje dokumenata, pripadnost organizovanoj kriminalnog grupi i prevaru sa električnom energijom. Sud u Noveldi je odmah naložio njihovo pritvaranje.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR